Sorozatunkban bemutatjuk az MKP újonnan megválasztott polgármestereit.

Bálint Csilla, 47 éves, vegyészmérnök. Férjezett, 2 gyermek édesanyja.

Milyen célokkal indult a november 5-ei időközi választáson?

2014-ben önkormányzati képviselőnek választottak, a testületben a pénzügyi bizottságot vezettem, így lehetőségem nyílt részletesebben is beletekinteni a község pénzügyi működésébe.

2016. április 13-án tragikus körülmények között elvesztettük a község élén hosszú évekig álló polgármesterünket. Mivel a  helyi képviselők bizalmat szavaztak nekem, az időközi választásokig én láthattam el a polgármesteri teendőket. Mindent megtettem azért, hogy a község zökkenőmentesen működjön. Közös erővel sikerült több beruházást befejezni, illetve újakat elindítani.

Megbízott polgármesterként megfelelő betekintést nyertem ahhoz, hogy megvalósítható, kivitelezhető célokat tűzzek ki magam és a község elé. Azzal az elhatározással vágok bele a következő két évbe, hogy a képviselők és munkatársaim segítségével befejezzem a már elkezdett fejlesztéseket, illetve új elképzelésekkel fejlesszük településünket. Szeretnénk felújítani a helyi ravatalozót és hőszigeteléssel ellátni az óvoda épületét. A közbiztonság javítása érdekében kamerarendszer kialakítására pályáztunk a belügyminisztériumnál. További bérlakás építését tervezzük. A környezetvédelmi minisztérium támogatásával felszámoljuk az illegális szemétlerakatot és szükséges a helyi közúthálózat felújítása is. Hiszem, hogy összefogással és kitartó munkával mindez megvalósulhat.