Az idei nyár záróakkordjaként, szeptember 17-én, szombaton a királyrévi stadionban szerveztük meg a RévFeszt elnevezésű egynapos fesztivál. Az esemény a Via Nova ICS ifjúsági szervezet és a Magyar Közösség Pártja égisze alatt került megrendezésre.

Az előzetes programban három méltán népszerű név szerepelt a plakáton, Péter Szabó Szilvia, Wolf Kati és a Hooligans zenekar, amely az idén fennállásának 20. évfordulóját ünnepli.

Rengeteg munka és előkészület előzte meg a rendezvényt, amiért óriási köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ilyen szép környezetben rendezhettük meg az első RévFesztet.

A szombati nap nem indult zökkenőmentesen, már kora reggel megjelentek az esőfelhők, melyekből csapadék is hullott. Nem sokkal később kaptuk a hírt, hogy Wolf Kati egészségügyi problémák miatt nem tud eljönni, nem tudja vállalni az esti fellépést. (Emberek vagyunk, sajnos ilyen is megesik.) Fel lett adva a lecke számunkra... Mindent követ megmozgatunk, hogy a RévFeszt színvonala ne csökkenjen és pótoljuk a hiányt. Nagy köszönettel tartozunk Zsédenyi Adriennek, hogy ilyen hirtelen is elfogadta felkérésünket, és vállalta a fellépést fesztiválunkon.

A műsorvezető szerepében Kőrösi Ildikót, az MKP alelnökét láthattuk, hallhattuk. Majd felcsendültek az ismert dallamok Péter Szabó Szilvia előadásában. Őt követte Zséda, akinek dalait még az égiek is megkönnyezték, előkerültek az esernyők is. Jelenlétével megtisztelt bennünket Menyhárt József, az MKP országos elnöke, aki pár buzdító szóval köszöntötte a közönséget.

Majd jöttek a „Hooligánok”, akik immár "révbe értek", és a húrok közé csapva elűzték a maradék esőfelhőt is, felejthetetlen élményt nyújtva a fesztiválozók számára.

Köszönet mindenkinek, aki eljött, és ezáltal emelte az est színvonalát!
Végre volt valami pezsgés, valami mozgás, majd egykét pengés megoldás...

Agócs Gergely