Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította: nőként is lehet nagyot alkotni. Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

A Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás keresi a felvidéki magyar női példaképeket. Várjuk a jelöléseket a feminefortis@gmail.com címre. Kérjük, adja meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve egy ajánlást várunk, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt. Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, kultúraszervező, regionális politikus, művész, író. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá.

Bárkit lehet jelölni, aki méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat február 20-ig várjuk. A kuratórium ez után dönt. A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Gergely Papp Adrianna, Kiss Beáta, Németh Gabriella és Zupko Mária. Az elismerést ünnepélyes keretek között március 8-án adjuk át.

Figyelem: férfiak is jelölhetnek olyan nőket, akiket méltónak találnak egy ilyen elismerésre! Kérjük a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.