ÉLŐ KÖZVETÍTÉS 17 ÓRÁTÓL - Magyar Közösség Pártja adventi koncertet szervez a deáki római katolikus templomban 2015. december 12-én (szombat) 17 órától. A rendezvény védnöke, aki egyben ünnepi köszöntőt is mond Berényi József az MKP elnöke. Az ünnepi beszédet és a koncert első három számát élőben közvetítjük.

„Szálláskereső Mária misztériuma, A befogadás embersége, A szebb jövő ígérete csillog a fenyőfán karácsonykor a gyertya fényében, az ünnepi vacsora kenyerén, a borban és a Ghymes koncerten is. Az ünnep legyen velünk.“ (Szarka Tamás)

A Kossuth-díjas Ghymes együttes műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nem csak – „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem főleg valami egészen más. A GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes-zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

Támogatói jegy ára: 1 euró

A koncert bevételét a szervezők jótékonysági a helyi magyar alapiskolának ajánlják fel.
Jegyelővétel: Baranyai Jolán, Tel.: +421-918-728329, e-mail: vagsellye@mkp.sk
Tóth András, Tel.: +421-908-304742, e-mail: andrej.toth@trendhygiena.sk