Tovább folytatódott ma a tárgyalás a Magyar Közösség Pártja és a Magyar Fórum között. Az MKP-t Menyhárt József elnök, Őry Péter OT-elnök és Farkas Iván alelnök, a Magyar Fórumot Simon Zsolt elnök, Janits Erzsébet alelnök és Gál Zsolt alelnök képviselte.

A két héttel ezelőtti megbeszélés során a felek kinyilvánították legfőbb céljukat, hogy a szlovákiai magyar közösségnek a 2020-as választást követően legyen képviselete a parlamentben. Ugyanez a gondolat jellemezte a mai találkozót is: a hatékony magyar és regionális parlamenti képviselet biztosítása, amely a választói igényeket, közösségünk és régióink érdekeit helyezi előtérbe.

A Magyar Fórum ezért, az idő rövidségére való tekintettel is üdvözölné, ha a Híd és az MKP közötti tárgyalások minél előbb lezárulnának, és ennek tükrében lehetne a magyar képviselet érdekében továbblépni. Úgy látjuk, hogy az MKP és a Magyar Fórum között kialakult konstruktív párbeszéd folytatása és közös célokkal, konkrét tartalommal való megtöltése mindkét tárgyalófél érdeke.

Az MKP folytatni kívánja az előremutató tárgyalásokat a Most-Híd párttal, hogy mihamarabb érdemi döntés szülessen az együttműködésről. A két nagy párt legközelebbi találkozójára várhatóan július végén kerül sor.

A Magyar Közösség Pártja és a Magyar Fórum tárgyalófelei