Ma sor került arra a munkaebédre, melyet a Magyar Fórum kezdeményezett az MKP–val.  A találkozón az MKP részéről jelen volt Menyhárt József pártelnök és Farkas Iván alelnök, a Magyar Fórum részéről Simon Zsolt elnök, Janits Erzsébet és Gál Zsolt alelnökök.

A munkaebéd keretén belül folytatott párbeszéd nyílt és őszinte volt. A tárgyaló felek egyetértetek abban, hogy számukra kizárt az együttműködés a Smer-SD-vel, SNS-szel és a Kotleba-féle ĽSNS-szel.

Mindkét fél kinyilvánította, hogy számára fontos, hogy a magyar és magyar érzelmű választóknak legyen magyar képviselete a parlamentben a 2020-as választások után. Továbbá fontos számukra az is, hogy a magyarok a jó oldalon álljanak.

Az MKP bemutatta az elképzelését, miszerint a magyarság képviseletét egy választási párt megalakításán keresztül látnák megoldhatónak. A Magyar Fórum ezt a javaslatot megvitatja a saját struktúráin belül.

A felek megegyeztek, hogy tovább folytatják az őszinte párbeszédet azzal a céllal, hogy a választópolgárok számára találjanak megoldást. A következő találkozó időpontja 2019. július 15-e lesz.