A Magyar Közösség Pártja köszöni mindazoknak a választóknak a bizalmát, akik a 21-es  pártlistára és az egyes MKP-jelöltekre szavaztak.

A klasszikus mondás ilyenkor helyénvaló és indokolt: sokan voltunk, de nem elegen. Ezúttal nem sikerült elérnünk azt az 5 évvel ezelőtti eredményt, amelyről mindannyian tudtuk és tudjuk, hogy folyamatosan fogyatkozó és politikailag megosztottá vált közösségünkben egyre nehezebb elérni. Ez az alaphelyzet egy eleve nehéz feladvány, azt pedig a párt elnökségén belül fogjuk elemezni, hogy voltak-e, illetve milyen mértékben voltak olyan mulasztásaink, amelyek ehhez a sikertelen szerepléshez vezettek.

Bár a választótáborunk, a szlovákiai magyar közösség saját jogon nem szerzett most képviseletet az Európai Parlamentben, tudjuk, hogy legszorosabb szövetségeseink egy ilyen helyzetben mindent megtesznek majd azért, hogy közösségünk sajátos érdekei ne maradjanak érvényesítetlenül abban a nagy változási folyamatban, amely az Európai Unió szintjén már a következő hónapokban megkezdődik, és amely évekig elhúzódik majd.

Gratulálunk minden Szlovákiából megválasztott európai parlamenti képviselőnek, illetve a Kárpát-medencei magyar összefogás keretében megválasztott képviselőknek a sikeres szerepléshez.

Az MKP sajtóosztálya