2017. november 17 – 18-án került megrendezésre  a kárpát-medencei magyar politikai alakulatok Nőszervezeteinek Fóruma Nagyváradon. A házigazda az RMDSZ Nőszervezete volt.

A résztvevőket Bíró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, az EPP Women alelnöke, Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke, valamint Pásztor Sándor, a Bihar megyei Tanács elnöke köszöntötte.Ezt követően került sor a résztvevő Nőszervezetek bemutatkozására, melyen a FIDESZ-t Rónaszékiné Keresztes Monika, a FIDESZ budapesti alelnöke, a Női Tagozat vezetője, a KDNP-t Dr. Kárpátiné Dr. Juhász Hajnalka, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkári kabinet vezetője, az MKP mellett működő Femine Fortis – Erős Nők egyesületet pedig Gergely Papp Adrianna, az egyesület vezetőségi tagja, az MKP Országos Elnökségének tagja képviselte.

A Családközpontú társadalom címmel Magyarország kormányának családpolitikájáról Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a FIDESZ alelnöke tartott előadást. A konferencia záró részében a nők elleni erőszak jelensége és felszámolásának szükségessége került a figyelem középpontjába az RMDSZ Nőszervezetének NEEEM mozgalma – Csép Andrea  parlamenti képviselő előadásának jóvoltából. Párbeszéd és tapasztalatcsere zárta a pénteki napot. Szombaton reggel együttműködési megállapodás aláírására került sor, majd Dr. Kárpátiné Dr. Juhász Hajnalka előadásával indult a konferencia anyanyelvünk használatának és az anyanyelvi oktatásnak szükségességéről. Ezt követte Rónaszékiné Keresztes Monika előadása védelmi eszközeinkről az erőltetett migráció nőket, gyermekeket érintő káros következményeivel szemben. Majd Bálint Margit, az RMDSZ Nőszervezetének alelnöke a nemzeti kisebbségek jogainak európai uniós védelméről beszélt, és bemutatta a Minority Safepack-et. Kötetlen beszélgetés, végül városnézés zárta a kétnapos rendezvényt.