A megyei választásokon az MKP azt az elnökjelöltet támogatja, aki leginkább meg tudja valósítani a megye prioritásait, beleértve az ott élő magyarok érdekeit is.

„Számunkra választópolgáraink elvárásai állnak az első helyen: megőrizni azon pozitív eredményeket, melyeket az évek együttműködése terén elértünk, és támogatni azt, ami bennünket összeköt” – mondta az MKP kerületi elnöke, Zachariaš István. Hozzátette, a prioritások egyértelmű megfogalmazása után írták alá Richard Rašival augusztus 14-én a választási és a választások utáni együttműködésről szóló megállapodást. „Prioritásunk marad a magyar közösség erős regionális képviselete, és Kassa megye magyarok által is lakott déli részének kiegyensúlyozott fejlődése” – tájékoztatott az MKP kerületi elnöke.

A megállapodást követően kiadott közös sajtónyilatkozatban Richard Raši rámutatott, hogy a több nemzetiség által lakott Kassa megye hosszú évek alatt az együttélés és a jó kapcsolatok kialakulásának példájává vált. „Az oktatásügy, a kultúra és a turizmus támogatása, az autópályák és az infrastruktúra építése közös prioritásaink,ezekről megegyeztünk az MKP-val” – fogalmazott a megyeelnök-jelölt.