A Magyar Közösség Pártja teljes mértékben megérti a gömöriek felháborodását, amelyet az R2-es gyorsforgalmi út megépítésének újabb tervezett elodázása miatt érzenek. Támogatjuk a helyiek követelését: az R2-es gyorsforgalmi út a térség számára stratégiai kérdés, ezért annak a lehető legkorábban el kell készülnie.

Ahhoz, hogy a gazdaságilag erős Pozsony környéki és a leszakadó térségek közti szakadék ne mélyüljön tovább, elengedhetetlen a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. A munkanélküliségi mutatók művi befolyásolása – a munkanélküliek kisorolása és a fejlettebb ipari régiókba történő kierőszakolt mobilizálása – az érintett területi egységek elnéptelenedését okozza. Az embereknek helyben kell munkalehetőséget biztosítani, a potenciális beruházók megjelenéséhez viszont elengedhetetlen a megfelelő közúthálózat. Ennek biztosítása pedig az állam, azon belül az SZK Közlekedésügyi Minisztériumának feladata.

Sokat hallhattunk a „kilencven százalékos” kormányprogramról, amelynek része az R2-es autópálya befejezése is. Ideje, hogy az ígéretek Dél-Szlovákiára vonatkozó részei is megvalósuljanak.

Gömör élni akar, az MKP pedig mindent megtesz, hogy ezt elősegítse.

Menyhárt József, az MKP elnöke