Noha május végéig szól a határidő az MKP járási konferenciáinak megtartására, a Nagymihályi járásban már május 9-én lezajlott az Ung-vidéki helyi szervezetek küldötteinek gyűlése.

A helyi tisztújítások nem hoztak nagy változást. Elnökváltás nem történt, de több településen is csatlakoztak új tagok. Az országos kongresszusra delegáltak között több új név is szerepel.

Mihók Gábor, a Nagymihályi járás május 9-én újraválasztott járási elnöke elmondta, hogy pozitívnak és előremutatónak értékeli a lezajlott tisztújító járási konferenciát. “Sikerült új lendülettel bíró személyeket is bevonni az újonnan alakult járási vezetőségbe, amellett, hogy a tapasztalt regionális politikusok is megmaradtak a helyükön” – tájékoztatott a nagykaposi politikus, majd hozzátette: “Ez azért is fontos, mert az MKP az Ung-vidéken és Nagykapos városában is a legerősebb párt lett a mostani parlamenti választáson, és ez a bizalom erősen kötelez minket, hogy folytassuk eddigi munkánkat.” Bízom benne, hogy az elvégzett munka eredményeképpen országos szinten is előbb-utóbb sikerül méltón képviselni mind az Ung-vidéki, mind a felvidéki magyarságot, zárta gondolatait Mihók.

A Nagykaposon tartott járási konferencia vendége volt a korábbi Országos Elnökség tagjai közül Őry Péter és Köteles László, illetve Zachariás István, aki Kassa Megye Önkormányzatát képviselte mint a testület MKP-s alelnöke.

vt

 

Címkék: Ung-vidék,