Választásra készül az ország, egy komoly megmérettetésre, amelynek eredménye jelentős mértékben meghatározza nemzeti közösségünk jövőjét. Eldől, lesz-e a felvidéki magyarságnak esélye szülőföldünkön a megmaradásra, lesz-e aki szívén viseli a felvidéki magyarság sorsát, ügyes-bajos dolgaikban segítő kezet nyújt? Választásra készül az ország, az utak mentén politikusok mosolyognak ránk ígéretekben gazdag plakátjaikról. A hirdetőfelületek között szerényen ugyan, de megtalálható a Magyar Közösség Pártja hirdetése is, amely a közös akarat fontosságára hívja fel a figyelmet. Választási listánk is azt tükrözi, hogy mindenki, akinek fontos a felvidéki magyarság sorsának javulása, nemzeti közösségünk megmaradása, anyanyelvünk, kultúránk, történelmünk ápolása, megőrzése és továbbadása gyermekeinknek, mindazok a 21-es - a Közös akarat- listáján szerepelnek. Legnagyobb társadalmi és kulturális szervezetünk, a Csemadok teljes mellszélességgel kiállt a Magyar Közösség Pártja mellett, támogatnak minket a függetlenek, civilek, a fiatalok és a Mi Magunk Mozgalom is - hiszen az MKP jelen esetben nem cél, csupán eszközként szolgál ahhoz, hogy ismételten legyen magyar érdekképviselete a felvidéki magyarságnak a szlovák törvényhozásban. Ez a Közös akarat!

Riasztó, hogy húsz év alatt 110 ezer magyarral van kevesebb Szlovákiában. Már nincs időnk kérni, követelni kell a minket megillető jogokat. A törvényhozásban már nem lehet szőrmentén politizálni, jópofizni és a többségi nemzet iránti megfelelési kényszerben szenvedni, feladni magyar közösségünk esélyét is a megmaradásra, amint annak az elmúlt 6 évben sajnos tanúi voltunk. Ez az út nem célravezető, ez csak az egyéni érdekek kielégítésére elég. Mi többet akarunk, többet követelünk - munkát és megélhetést a leszakadt dél-szlovákiai régiókba, családtámogatást, szociális biztonságot, minőségi egészségügyi ellátást, tisztességes megélhetést a nyugdíjasoknak, a kis- és középvállalkozásokat támogató, vállalkozásbarát adópolitikát. Pozitív életpályamodellek kellenek, hogy fiataljaink ne vándoroljanak külföldre, hanem itthon, szülőföldünkön boldoguljanak, itt lehessenek sikeresek szakemberként, magyarként. Hogy legyen, aki továbbviszi a fáklyát, hogy érdemes legyen küzdeni és élni Szlovákiában, magyarként!

„Jól csak a szívével lát az ember”- mondta a Kis Herceg, és talán tudat alatt, de a Magyar Közösség Pártja is a szívünkre utal új választási üzenetével. A „Szívünkben a döntés” arra ösztönzi a választókat, hogy hallgassanak a szívükre, amelyben soha nem csalatkoznak. A magyarság sorsáért, jövőjéért, megmaradásáért aggódó felvidéki embernek pedig azt súgja a szíve, hogy mindannyiunk közös érdeke, hogy legyen erős magyar érdekképviselet a szlovák parlamentben. Csak a magyar képviselő érti és érzi át teljes mértékben a közösségünket sújtó problémákat, csak a magyar képviselők tudnak és akarnak ezekre megoldást találni. Magyar szavazatokkal magyar képviselőket juttassunk be a parlamentbe, a szlovákok bejuttatják sajátjaikat. Adjanak esélyt, hogy ismét bizonyíthassuk elkötelezettségünket a felvidéki magyarság sorsa iránt. Az MKP parlamenti pártként mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne legyünk Szlovákia megtűrt, másodrendű állampolgárai, hogy a többségi nemzet elfogadja és megbecsülje közösségünket. Dolgozni akarunk népünk, nemzetünk, régióink felemelkedéséért, hogy ezt az országot, ahol őseink és mi is születtünk, a sajátunknak érezzük, hogy itthon legyünk szülőföldünkön. Hogy gyermekeink, unokáink ne váltsanak nyelvet, hanem Arany és Petőfi nyelvén szóljanak. Ehhez kérem az Önök segítségét március 5-én és bízom benne, hogy szívük szavára hallgatva közösen sikerre visszük a 21-est, a Magyar Közösség Pártjának választási listáját. Tudatosítanunk kell, hogy felelősek vagyunk egymásért, minden magyar, minden magyarért. Ha jó döntést hozunk, az magyar közösségünk jövőjét, megmaradását jelenti, de ellenkező esetben felszámolását és beolvadását eredményezheti.

Mindannyiunk szívében a döntés!

 

Németh Gabriella, az MKP szociális és egészpolitikai alelnöke