A felvidéki magyarok és társadalomalkotó emberek a 21-es lista mellett teszik le a voksukat, hogy a jelöltek és a párt méltó helyen képviselhesse a magyarságot. Az MKP mellett szavaz Rimaszombat polgármestere is.

Rimaszombatban a Városi Művelődési Központ színháztermében minden hely elkelt a Magyar Közösség Pártja kampányzáró Szívünkben a döntés című zenés műsoros estjén február 28-án.
A jó hangulatról Balázs Fecó és a Magyar Állami Népi Együttes és zenekara gondoskodott. A műsort Erdélyi Claudia vezette.

„Nagyon várjuk már a választások napját, hiszen másfél hónapja keményen kampányolunk, s már 6 éve azon dolgozunk, hogy újra bekerüljünk a legfelsőbb törvényhozásba. Az eltelt időszakban is volt valami jó, több volt az időnk, nagyon sok rendezvényen vettünk részt, talán nincs is olyan település, ahová ne jutottunk volna el. Képviselőink, polgármestereink ott vannak az önkormányzatokban. Csapatunk mindent megtett, hogy a rimaszombati régió jó eredményt érjen el, s ezzel segítsük pártunkat a március 5-i választásokon” - nyilatkozta Auxt Ferenc, az MKP Rimaszombati járási elnöke, a párt 8-as számú képviselőjelöltje, aki átadta Berényi József MKP-elnök üdvözletét.

A rendezvényen bemutatkoztak a Rimaszombati járás további jelöltjei: Cziprusz Zoltán (10.), a Via Nova ICS listavezető-jelöltje, Rigó László (51.), Rimaszombat alpolgármester, Pósa Dénes (75.) Nemesradnótról a Balogvölgy jelöltje, Szamos Zsuzsa (95.) Ajnácskőről a Medvesalja jelöltje, Csirmaz Miklós (113.) a helyi MKP elnöke Rimaszombatból, Bán Zoltán (125.) Rimaszombatból, Mag Fodor Enikő (133.) Guszonáról, a Via Nova ICS jelöltje, Agócs Gyula (137.) Gömöralmágy polgármestere. Munkaköri elfoglaltsága miatt Juhász Péter (42.) orvos nem tudott jelen lenni, de támogatásáról biztosítja a csapatot. Eljött Rimaszombatba a Galántai járásból Forró Krisztián (6.), az MKP kampányfőnöke Nagymácsédról és Pusztai István (52.) Feketenyékről. Beszédet mondott Őry Péter (17.), Csallóközcsütörtök polgármestere, az MKP önkormányzati alelnöke.

Őry Péter elmondta az MKP listája egy megújult lista, amely az összefogás listája. „Nyitottunk a civilek, a függetlenek irányában, de valóban nyitottunk Gömör felé is, hiszen az MKP listáján az első tíz között két rimaszombati is szerepel. Nincs még egy párt, ahol az első tízben két személy is képviselheti ezt a legelhanyagoltabb régiót, ők húzzák a listát. De ott van a listánkon a volt mezőgazdasági miniszter, Miklós László, aki szintén gömöri, ő tolja a listánkat” - mondta. Majd rávilágított, hogy pontosan tudják, hogy mik a régió problémái a magas munkanélküliséggel, az alulfinanszírozottsággal és a befektetőt, beruházások hiányával, a természetes régiókon alapuló közigazgatási rendszer kialakításával, ezért is adnak kellő hangsúlyt a Gömör-Nógrádi térségnek, ha a választópolgárok is így akarják.
„Mi vagyunk az egyetlen olyan párt, amelyik gazdasági elemzéseket végzett az elmúlt öt évben regionális bontásban. Ezek azt mutatják ki, hogy a magyarok által lakott régiók, ezek közül közép és kelet Szlovákia részei hatványozottan elhanyagoltak, a komolyabb beruházások tekintetében Felvidék fehér folt a térképeken. Erre megoldást csak a parlamenten keresztül kaphatunk. A választókon múlik, hogy kellőképpen fogjuk-e tudni szavunkat hallatni március 5-e után” - szögezte le Őry Péter, s arra buzdított a gömörieket, hogy vegyenek részt a választásokon, s szavazzanak a változásra.

Zárásként arra kérte e jelenlévőket, hogy fogják meg egymás kezét, s emeljék magasba. Így mindenki érezhette a közösségi erőt, amely március 5-én a parlamentbe tudja juttatni az MKP-t.
„Azt kívánom, hogy március 5-e után egy olyan csodás napra ébredjünk, mint, amilyen csodás a gömöri tájszólás. Nekem mindig feltöltődést jelent, amikor idejövök. S itt olyan ízes beszédet hallok, amely máshol nincs, s nálunk Csallóközben teljesen más. S én azt szeretném, ha a gömöriek ezzel a kinccsel együtt megmaradnának a magyarság szerves tagjai” - tette hozzá Őry.

HE, Felvidék.ma

rsk4 rsk3 rsk2 rsk1