Nagy érdeklődés övezte Kassán Mága Zoltán világhírű hegedűművész koncertjét. Egyedi virtuóz játéka feledhetetlen élményt nyújtott a hallgatóságnak.

A koncert keretén belül bemutatkoztak az MKP parlamenti képviselőjelöltjei is. Berényi József elnök beszédében hangsúlyozta, hogy közösségünk megmaradását és fejlődését közös akarattal, az MKP parlamentbe jutásával megvalósíthatjuk. Köteles László szerint nem küldötteket kell küldeni a parlamentbe, hanem hiteles magyar képviseletet. Filipko József elmondta, az MKP a szlovákiai magyarok gyűjtőpártja, mert programjával megszólítja a keresztény értékeket valló és a szociálisan érzékeny embereket egyaránt. Dúl Ildikó azt tartja, hogy emberi értékünket önmegvalósításunk mértéke, mások tisztelete, a közösségünkért végzett munka határozza meg. Iván Tamás ébresztőt fúj keletnek. A mezőgazdaság fejlesztése, a fiatalos lendület, összefogás, az, amire az itt élőknek szüksége van. Hangácsi Mihály üzenete a választókhoz: mozgatóerőnk legyen a magyarságtudatunk, és keresztény értékeink. Zachariás István megyei alelnök a jó eredmény elérését az összehangolt közös érdekű cselekvésben látja.

A Magyar Közösség Pártja a koncert bevételét és a képviselőjelöltek támogatását, 600 eurót, a Kassai Magyar Óvoda fejlesztésére ajánlotta fel. A szimbolikus utalványt Berényi József elnök adta át az óvoda igazgatónőjének, Harangozó Katalinnak.

Nyereményjátékunk nyertesei: Gergely Ilona, Smolniczky Tibor és Molnár Katalin voltak.

A Mága Zoltán által felajánlott CD-t, DVD-t és újévi koncertjegyet Kmec Alica nyerte.