Egyes pártok már nyár óta ontják az óriásplakátokat. Mosolygós, vagy nagyon komoly politikusok állítják rajta: ők tudják a megoldást. (Hihetetlen, hogy mindig választások előtt találják meg...) A Magyar Közösség Pártja decemberben, az emberek igényeinek eleget téve, tovább folyatja petíciós kampányát, ezért a választási kampányt csak a petíció lezárása után indítja.

A költségekre hitelt veszünk fel. Más forrásokkal egyelőre nem rendelkezünk. Ezen kívül számolunk a jelöltek, illetve szimpatizánsaink hozzájárulásával.

Úgy véljük, hogy egyes pártok túlzottan sok pénzt fordítanak a kampányra. A rengeteg óriásplakát és a költséges kultúrházi rendezvények is ezt bizonyítják. Tudatosítjuk, hogy ezt a pénzt sokkal hatékonyabban is fel lehetne használni, például iskolák, óvodák támogatására, települések megsegítésére. Éppen ezért parlamentbe jutásunkat követően kezdeményezni fogjuk, hogy a kampányra fordítható összeg felső határa a jelenlegi 3 millió euróról lényegesen csökkenjen.

A migránskrízis kellőképpen bizonyította: nem lehet a kényelmesen berendezett irodákból politizálni, a politikusoknak figyelembe kell venniük a lakosok véleményét. Hitelesen csak úgy tudjuk képviselni választóinkat, ha közvetlen kapcsolatban vagyunk velük. Nem a  pulpitus mögül, költséges rendezvények útján, hanem személyesen az utcán. Persze ez sokkal időigényesebb, de hitelesek csak így lehetünk. Az utóbbi hetekben gyakran előfordult, hogy az utcán sétálva találkozhatott sátrunkkal, ahol aláírhatta az MKP által indított petíciót, illetve kérdéseket tehetett fel képviselőjelöltjeinknek. Ehhez hasonló találkozókra az elkövetkező időszakban is sor kerül, hiszen egyre több helyen jelennek majd meg az MKP jelöltjei.

A Magyar Közösség Pártjának soha nem volt ilyen esélye, hogy parlamenti párttá váljon. Sikeres megyei választást, köztársasági elnöki-, EU-parlamenti, valamint önkormányzati választásokat tudhatunk magunk mögött. A választási listán megjelennek régebbről ismert arcok, valamint friss jelöltek is, akik először szerepelnek politikai párt listáján.

További részleteket egyelőre nem árulhatok el kampányunkkal kapcsolatban. Azt viszont meg tudom ígérni, hogy friss, dinamikus kampányt folytatunk majd, amelyben meglepetésekkel is készülünk.

Forró Krisztián, az MKP kampányfőnöke

Megjelent az Új Szó Lövészárok rovatában 2015. november 24-én.