Nagy Dávid egy bejegyzést tett közzé.

??️ Egyik kutya, másik eb - avagy a politikai kultúra teljes hiánya. Pár napja a Kínába látogató állami delegáció borzolta a kedélyeket, akik jó,hogy nem strandpapucsban fogtak kezet a keleti kollégákkal. Most pedig az újonnan megválasztott elnökasszony is lerakta a névjegyét. Első külföldi látogatása hagyományosan Csehországba vezetet. Ennek örömére, csehországi rajongói összehoztak egy koncertet az ő tiszteletére(https://www.facebook.com/events/1225733824252870/).
Ez eddig rendben is lenne, viszont a facebookrol megtudtuk, hogy a hivatalos állami úton, a hivatalos állami repülőgépen, az elnökkel utaznak a muzsikusok is. Tehát nem az állami delegáció tagjaként, nem hivatalos meghívásra/fellépésre, hanem magáneseményre zenészek utaznak az elnökkel a mi pénzünkön. Cirkusz az elnöki gépen. Mást vártunk a progresszív elnöktől, viszont valami nem változik: nyerd meg a választásokat és utána mindent megtehetsz, meg a barátaid is.

??️Novozvolená prezidentka uskutočnila svoju prvú oficiálnu cestu do zahraničia. Tradične navštívila Česko. Jej fanúšikovia pri tom na jej počesť usporiadali koncert s názvom Zuzana není sama doma. Z FB sme sa dozvedeli, že hudobníci na tento súkromný koncert cestovali vládnym špeciálom - t.j. nie na oficiálne pozvanie, nie ako členovia delegácie, ale ako súkromné osoby na súkromnú akciu za naše peniaze. Cirkus na vládnom špeciály. Od progresívnej prezidentky sme čakali asi niečo iné ako zaužívanú praktiku: vyhraj voľby a môžeš všetko,... aj tvoji kamaráti.