Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

A semmi lesz ismét az eredmény

Ma megtudtuk, hogy a Most-Híd képviselői az elnök vétó után nem szavazzák meg újra a himnusztörvényt. Nagy eredmény! A himnusztiltás viszont várhatóan így is törvényerőre emelkedik, mivel a koalíciós partnerek magyar ügyben ezúttal is cserbenhagyják a pártot. A megoldás egy új törvénymódosítás lenne, amivel kiírják a tiltást a frissen átírt, megvétózott és vétótört törvényből. Értik ezt?

A Most-Híd ígéri, ha életbe is lép a „himnusztiltás”, csak pár napig marad hatályos. Ez a sokadik ígéret, amit hallunk. Először azt ígérték, hogy a magyar ügyeket fogják képviselni, aztán azt, hogy ezekkel a koalíciós partnerekkel mindent el lehet érni, a félreszavazás után azt, hogy Kiskánál elintézik a vétót és az SNS-nél annak betartatását, valamint hogy komoly személyi konzekvenciái lesznek az esetnek, most pedig azt, hogy majd lesz egy új törvény, amely feloldja a tiltást.

A sok üres ígérgetés mellett két nagy gondunk van ezzel. Az első, hogy az amúgy is rossz állapotokhoz térünk csak vissza, hiszen az eredeti törvény is korlátozó volt. A másik, hogy a személyi konzekvenciák levonásáról ismét megfeledkeztek az illetékesek.