Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Andrej és Béla esete a hitelességgel

Kisebb pánik tört ki, mert a szlovák parlament meg mert szavazni egy határozatot, amely nem kompatibilis Brüsszel döntésével. A cirkusz helyett nézzük a két főszereplő hozzáállását.
„Megmondom egyenesen – olyan diktátorok, mint Orbán Viktor ne változtathassák meg az alkotmányt…” – mondta Andrej Danko 2012-ben, amikor még több Brüsszelt akart. Akkor diktátorozta a magyar kormányfőt, most követendő példaként beszél róla. Van, aki még hisz neki?
„Ha van valami, ami a koalíciós szerződés megsértésnek minősül, akkor az az a javaslat, ami a magyarok és lengyelek ellen indított uniós hetes cikkely szerinti eljárásról szól. Mert ott egyezségről szó sincs” – mondta Bugár Béla novemberben. Pár napja mégis megszavazta – a hidasok többségével együtt – az SNS-es határozatot.

Melyik Danko igazi? Van olyan? Bugár novemberben vagy februárban cselekedett őszintén? A kettő egyszerre nem megy.
Sokan keresik a választ arra a kérdésre, miért csalódottak az emberek, miért népszerűek a szélsőségesek vagy Harabin. A válasz itt van a fenti sorokban. Mert a „tapasztalt politikusok” hiteltelenné váltak, homlokegyenest másként cselekszenek, ahogy ígérték, hétről hétre szembeköpik a választókat, „harmadik mondatok” mögé bújnak.

A politikai hitelét könnyű lerombolni, ám nehéz újjáépíteni. Ehhez őszinte beszéd kell, és az, hogy vállaljuk tetteinkért a felelősséget. Mi ebben hiszünk!