Hervay Rozália egy bejegyzést tett közzé.

ÖSSZEFOGÁS NAGYSZARVÁÉRT
Érdekes fordulatot vett a nagyszarvai kampány. A közösségi hálón fellángolt a vita, ami sok mindent megmutatott egyes nagyszarvai képviselőjelöltek gondolkodásáról és valós szándékairól.
Olyan szlovák-magyar vitát provokált, amelynek ütközőpontjairól évtizedek óta nem folytattunk tisztességes vitát egymás között. Az önkormányzati választások viszonylatában bemutatkoztak olyan jelöltek (nem csak szlovákok), akik az extrémizmus elleni harcot, a szlovák-magyar békés egymás mellett élést tűzték a zászlójukra, a vitában mégis megmutatták, miképp képzelik el ezt az együttélést. Megtudhattuk, hogy hol a helyünk nekünk, magyaroknak.
Tavasz óta tapasztaltuk, hogy a szlovák iskola kérdéséből nemzetiségi ellentétet szítottak, miközben ez tisztán gazdasági kérdés. Észre kell vennünk, hogy az extrémizmus elleni harc, a békés egymás mellett élés báránybőrébe bújva igyekeznek bejutni a képviselő- testületbe, hogy ott már nyugodtan tudják folytatni a nagy telekbizniszt, az új lakosok betelepítését, miközben minderre a falu sem infrastrukturálisan, sem a szolgáltatásokat tekintve nincs felkészülve.
Kérek minden nagyszarvai polgárt, vegye komolyan ezeket az intő jeleket, minél nagyobb számban vegyünk részt a választásokon, hogy valóban olyan képviselők döntsenek falunk jövőjéről, akik tiszteletben tartják a falunk múltját is, akiknek annak ellenére is fontos a békés egymás mellett élés, hogy ezt nagy mellel hangoztatniuk kellene.

https://www.facebook.com/osszefogasnagyszarvaert/