Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Színjáték az Európai Parlamentben

Szomorú, amikor a valós problémák megoldása helyett kampányolás zajlik a parlamentben. Nem csak nálunk, brüsszeli szinten is ez zajlik.
Az EP megszavazta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, amely hemzseg a félrevezető és hamis állítósoktól. Azt is megszokhattuk, hogy balos képviselő nem fog korrekt jelentést készíteni egy jobboldali kormányról, pláne ha a liberálisok szemében szálkát képező Orbán-kabinetről van szó.

A folklór része, hogy a szavazási szabályokat felrúgva döntöttek, a tartózkodó szavazatokat nem számították be. Ilyen egy civilizált országban sincs – a cél az volt, hogy mindenáron átmenjen a jelentés.

S ezen a ponton tesszük fel a kérdést: hol voltak ezek a hős EP-képviselők, amikor a felvidéki magyarságot nagyon is konkrét jogfosztások érték? Miért van az, hogy ilyen esetekben nem számíthatunk Brüsszelre? Bezzeg, ha Magyarországot kell megbüntetni, akkor lelkesen szavaznak. Egyszer fontos a demokrácia, máskor nem? Ezek után csodálkoznak, hogy alacsony a részvétel az EP-választásokon? A kettős mérce mindenkit taszít.

Érdekesség, hogy az egyes tagországok küldöttei közül a szlovákiai EP-képviselők támogatták a legkisebb arányban a Sargentini-jelentést. Figyelemreméltó, hogy a külhoni magyar EP-képviselők egyike sem szavazta meg a jelentést.