Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Lopják a kisebbségeknek szánt pénzt is

Még ki sem osztották a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásait, máris kiderült, hogy egyesek százezreket raknak saját zsebre. Abból a forrásból, amelyből a mi kultúránkat is támogatni kellene.
A roma bizottság tagjai saját maguk között osztották szét a dotáció nagy részét, a beígért transzparencia ellenére úgy néz ki, a lebukott pénz(f)osztók sértetlenül túlélik az esetet, és a saját maguknak megítélt pénzük is megmarad.
A KKA létrehozása volt a kormánykoalíció kisebbségeket érintő egyetlen előrelépése, ám már egy éve figyelmeztettünk, hogy a törvény több sebből vérzik: egyebek mellett hiányzik a valós önkormányzatiság, a keretösszeg pedig botrányosan alacsony.

Már akkor kritizáltuk, hogy a törvény a dotációk 53%-át osztja szét a magyarok között, miközben a szlovákiai kisebbségek közötti számarányunk 70%-os – magyarán: 1,3 millió euróval meg lettünk rövidítve. (Még botrányosabb, hogy ezt magyar politikusok intézték...)

Ki kapott a legtöbbet a különbözetből? Az a kisebbség, amelynek bizottságaiban most a legtöbb visszaélés történt. Félmillióval oszthattak maguknak többet, mint amennyi a hivatalos statisztikák alapján járna nekik, ezt normális esetben a magyar kultúra támogatására lehetett volna fordítani. Nem a cigányság lopta el a pénzt, csak a nevükben néhány szélhámos. Egy kérdésem maradt: a KKA vezetősége, valamint a Híd párt nemzetpolitikai kabinetjének elnöke, egyben romabiztosa, aki az aránytalanságokat kezdeményezte, vállalja a politikai felelősséget?

Mi egyet biztosan megígérhetünk: ha parlamentbe vagy kormányra kerülünk, első dolgunk lesz rendbe tenni az alapról szóló törvényt, igazságossá szabni a rendszert és az önkormányzatiság erősítése mellett több pénzzel feltölteni. Mindezt a leginkább érintett magyar kulturális szereplők és polgári társulások bevonásával. Értük, rólunk, együtt.