Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Gašpar (végre!) távozott

Két belügyminisztert és egy kormányfőt fogyasztott el az ország, mire a rendőrség vezetője végre eldöntötte távozását. Figyelem! Nem ma, nem holnap: majd a következő hónap végén adja le szolgálati igazolványát, addig még továbbra is rendőrfőkapitány marad.

Tibor Gašpar nem volt képes felfogni, hogy a lakosság a megszépített bűnözési statisztikák ellenére sem bízik a rendőrségben. Hiába csökkent a bűntények száma – nem csak nálunk, ez európai trend –, emberemlékezet óta nem kaptak el egyetlen korrupt politikust vagy politikussal üzletelő oligarchát sem. Ebben már Románia is régen leelőzött bennünket.

Az, hogy Gašpar ilyen sokáig húzta a posztján, mutatja, mennyire fontos a Smernek. Fontos, hogy a takarítási munkákat is háborítatlanul el tudja végezni. Távozása viszont annak a jele, hogy a maffiakormány tart a lakosság elégedetlenségétől. Van értelme sokszor és hangosan követelni a változásokat!

Most arra kell nagyon figyelni, hogy ki lesz az utód. Félő, hogy egy újabb Gašpart akarnak majd a helyére ültetni. Ezért jelenti a valós megoldást a kormány leváltása, mivel a Smer kezében a rendőrség nincs biztonságban. Addig csak rossz és még rosszabb megoldások léteznek.