Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Drucker megy, Gašpar marad?!

Lemondott az új belügyminiszter. Tomáš Drucker távozásának két oka van, a lemondást kiváltó nyomás két irányból érkezett.

A tisztességes Szlovákiáért tüntetők - jogosan - az országos rendőrfőkapitány távozását követelték. Tibor Gašparhoz tucatnyi botrány kötődik, az aktuális Kuciak-ügyben is számos hibát vétett vezetése alatt a rendőrség, a múlt héten egy maffiavezér távozhatott az országból asszisztálása mellett. Ám Gašpar megfelel a Smer mögötti oligarcháknak és Robert Kaliňáknak, aki a háttérből továbbra is mozgatja a szálakat. Drucker pedig belátta: egyszerre nem megy a kettő – nem tud a tömegnek és a háttérembereknek is megfelelni...

Ugyanilyen fontos volt az ellenzék nyomása is. Az Egyszerű Emberek vezetője több leleplező anyagot mutatott be arról, Drucker mennyit profitált állami tisztségeiből: olcsón szerzett ingatlanokat, a smeres oligarchák családi vállalkozásán keresztül fizették ki. Drucker nem tudta megmagyarázni saját vagyonosodását és felesége üzleteléseit, ezért is távoznia kellett.

Amikor egy hónapja Fico és politikai bűntársai előhúzták a kalapból Pellegrini nevét, azt mondták: stabilitásra van szükség. Ismét hazudtak. Nincs stabilitás, nincs felelősségre vonás, csak a lopás és a ködösítés maradt.