Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Bocsánat, Elnök Úr...

Az államfő újévi beszédében hiába keressük, hogy Andrej Kiska mit üzent nekünk... vagy a többségnek rólunk, magyarokról...

Ismét kimaradtunk, ami immár az Elnök Úr rossz szokásává vált.

Továbbra is érvényes, hogy Szlovákia 25 éves történetében Kiska a legjobb államfő; ám ha hiányosságot érzünk, tegyük szóvá! A szomorú emlékű Ivan Gašparovič esetében is így jártunk el, de sajnos ezen a téren nem látunk javulást.

Nem számítunk? Nem érdeklik a szlovák politikát a magyarok problémái? A magyar közösség nem tudja elég hangosan megjeleníteni kéréseit, ügyeit? Csak akkor vagyunk érdekesek, amikor a szavazatainkra van szükség?

A fenti kérdést nem nézve Kiska őszinte és előremutató beszédet mondott. A külső hatásoknak köszönhetően Szlovákia gazdasága erősödik, ám a kormányzat mégsem képes megoldani a legjelentősebb problémákat. 2017 ebből a szempontból elpocsékolt év volt, amely viszont megmutatta, hogy van alternatívája a koalíciónak.

2018 az évfordulók éve lesz, egyben lehetőség a magyar közösség számára is, hogy definiálja viszonyát az elmúlt száz év történéseihez. Éljünk vele, mert ezáltal is építjük magunkat!