Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Maszatolás...

...avagy: 50 eurót akart fizettetni a páciensekkel, MOST másokat vádol...

Szomorú dolog bukott politikusok vergődését nézni: Bastrnák Tibor fizetett FB-posztban próbál engem lejáratni a saját hibáiért és a Smer árulásáért. Bastrnák Tibor volt az, aki a koalíció nevében benyújtotta az 50 eurós elsőbbségi illetékről szóló törvénymódosítást. Ezt az antiszociális és rendszerellenes intézkedést mi sem támogattuk, ahogyan az összes jobboldali párt és a szakmabeli elemzők is hibás elképzelésnek tartották. Mivel az 50 eurós kivizsgálás ellenzői sikeresen mozgósították a választókat, a napokban Robert Fico is megijedt: nem lesz drága előjegyzési díj. Eddig a jó hír!

Mit csinál erre a regionálisan (és országosan is) bukott politikus, az előterjesztő?
1. Csendben a sarokba húzódik? Nem.
2. Az elemzőket cáfolja saját szakmai érveivel? Nem, mivel érvei nincsenek.
3. Ficót kritizálja, amiért becsapta saját koalíciós partnerét? Nem, azt nem meri.
A bukott politikus ilyenkor az MKP elnökét találja meg, hogy hazugságokkal próbálja meg lejáratni. Nem fog menni. Az emberek nem ostobák, tudják, ki nyújtotta be az 50 eurós illetékről szóló tervezetet.

Normális esetben nem szabad kivizsgálásért illetéket kérni, hiszen ezért fizetjük az egészségbiztosítást. Sok orvos – pl. a fogorvosok többsége – képes megoldani az időpontra történő előjegyzést. 2017-ben, a mobil internet, a netes applikációk korában ez nem lehet probléma. Az egészségügyi miniszternek és a koalíciónak antiszociális pótlékok bevezetése helyett ezen kellene ügyködnie.

Záró megjegyzés: szomorúan látom, hogy a megyei lejárató kampány nem egyedi eset volt a Híd részéről.

Mivel eredmények nincsenek, csak botrányok, maradt a lejáratás?