Menyhárt József added 3 new photos.

Akikre büszkék vagyunk...

...boldogult gyermekkoromban volt egy faliújság a nyékvárkonyi alapiskola földszinti traktusában: azon diákok neve és képe volt rajta, akik “vitték valamire”. Nem mondom, hogy napi szinten, de a gyerekkor rohanón játékos, egészséges önfeledtségében néha mégis megálltunk, és megjegyeztük őket.

A hétvégén ez a faliújság jutott eszembe Borbély Alexandra, a Pósfa zenekar és az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes kapcsán.

Ugyanis a szíveinket melengeti, amikor felvidéki magyar ér el sikereket! Alexandra a magyar szórványból indult, Komáromban érettségizett: tavaly arcát és élettörténetét adta egy magyar beiratkozási videóhoz. Jó hír, hogy a magyar film ismét díjakat nyer, és hogy ehhez mi, felvidéki magyarok is hozzá tudunk járulni! (Aki pedig még nem látta, annak ajánlom, nézze meg a Testről és lélekről című filmet!)

Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és a Pósfa pénteken a Pávában remekelt; az utóbbi bandához személyes, büszkén vállat barátság fűz... (bővebben: https://youtu.be/3Z_2TOXvGl0)

Jegyezzük meg jól a neveik: Borbély Alexandra, Pósfa zenekar, Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes.

Akikre büszkék vagyunk!