Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

Örülünk, hogy Szlovákia mégsem támadja meg az uniós kisebbségi jogbővítést. Azonban itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba! Azt ígértem, nem fogok más pártokkal foglalkozni, ám, ha valaki gondatlanságból (rosszabbra nem akarok gondolni) hibákat vét, arra fel kell hívnunk a figyelmet – a közösség érdekében. Ez a kötelességünk.

A Minority SafePack kezdeményezést Románia mellett Szlovákia is megtámadta az uniós bíróságok előtt. A szlovák fél részéről a bírósági anyagot az az igazságügyi minisztérium készítette elő a nyár folyamán – csendben –, amelyet a Híd politikusa (alelnöke) vezet. Miután felhívtuk a figyelmet az ügyre, hirtelen visszakoztak. Ezek után azt állítani, hogy a Hídnak köszönhetően állt el Szlovákia a pereskedéstől, arcátlanság.

Senkitől sem várjuk el, hogy azonosuljon a mi és a magyar közösség céljaival. De legalább ne gáncsolja el őket! Ha pedig már megtörtént, akarva-akaratlanul keresztbe tett, legalább ne úgy állítsa be, mintha ő oldotta volna meg a helyzetet!

A lényeg az, hogy a kezdeményezés él, Európa számos országában gőzerővel zajlik az aláírások gyűjtése. Kérjük, ön is csatlakozzon hozzánk, hogy jogi helyzetünk erősebb legyen! Ez nem pártérdek, ez magyar nemzeti érdek!