Európai Parlament

2019. március. 28.

Ünnepélyes keretek között zajlott az ún. kisebbségi frakcióközi munkacsoport ötéves, mandátumzáró ülése csütörtökön Strasbourgban, az Európai Parlamentben.

2018. szeptember. 16.

A szlovák köztelevízió 5 perc múlva 12 című vasárnapi politikai vitaműsorának második fele a Sargentini-jelentésről szólt.

2018. szeptember. 14.

Emlékeznek még a hosszú kések éjszakájára?

2017. december. 12.

Az Európai Parlament ez évi utolsó plenáris ülésén elfogadta az uniós polgárságról szóló 2017-es évi jelentést, amely első alkalommal tesz említést az őshonos kisebbségek védelméről.

2017. június. 13.

Csáky Pál, az MKP EP-képviselője az Európa Tanács legfontosabb kisebbségvédelmi dokumentumát, a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartáját köszöntötte ma Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén.

2017. február. 28.

Kedden délután tárgyalta az EP Petíciós Bizottságának koordinátori ülése a Beneš-dekrétumokkal kapcsolatos petíciót. A szlovák diplomácia, illetve néhány szlovák EP-képviselő mindent megtett azért, hogy megakadályozza a kérdés napirendre vételét.

2017. január. 29.

Félidejéhez érkezett az Európai Parlament tevékenysége. Csáky Pál, az MKP EP-képviselője mandátumának első felében az EP Petíciós Bizottsága alelnökeként kezdte parlamenti munkáját.

2015. február. 5.

Az Európai Parlament (EP) Állampolgári jogok, bel- és igazságügyi szakbizottsága február 5-én elsöprő többséggel jóváhagyta hivatalos álláspontját a büntetőeljárás során gyanúsított vagy vádlott gyermekek részére nyújtandó eljárási biztosítékokról

2012. október. 29.

Bár az Európai Parlament plenáris ülésének napiren

2015. február. 18.

Három, a felvidéki magyarságot is közvetlenül érintő téma kerül napirendre 2015-ben az Európai Parlamentben.