Ma Dunaszerdahelyen Forró Krisztián, a Szövetség elnöke tájékoztatta a sajtót a felvidéki párt Nagyszombat megyében induló jelöltjeiről. Berényi József személyében itt is lesz megyei elnökjelöltje a Szövetségnek.

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke közösségi oldalán így fogalmazott:

"Ma Dunaszerdahelyen tartottunk sajtótájékoztatót, melyen bejelentettük, hogy Csenger Tibor Nyitra megyei elnökjelöltünk mellett Nagyszombat megyében is lesz elnökjelöltünk, a Szövetség Nagyszombat megyei alelnöke, Berényi József. A Szövetség alapszabályával összhangban ma aláírtam jelölését.

Az, hogy egyetlen jelölt volt a megyeelnök személyére, akit a galántai járási konferencia jelölt, valamint az, hogy a 14 megyei képviselőjelölt közül 12-en kiálltak Berényi József jelölése mellett, azt mutatja, hogy erős jelöltet állítunk. Az elmúlt 9 évben szerzett tapasztalatai megyei alelnökként garanciát jelentenek, hogy szakmailag is rátermett jelöltet állítunk.

Aki megkérdőjelezi ezt a jelölést, nem a magyar közösség és a régiónk sikerében érdekelt."

A sajtótájékoztatón Berényi József ismertette röviden megyei elnökjelölti programját és célkitűzéseit. Nagyszombat megyében a Dunaszerdahelyi járás megyei képviselőjelöltjei: Bacsó László (Nyárasd), Balódi László (Hodos), Fenes Iván (Bős), Hájos Zoltán (Dunaszerdahely), Menyhárt József (Nyékvárkony), Nagy József (Dunaszerdahely), Orosz Csaba (Somorja), Polák László (Ekecs), a Galántai jásból: Agócs Gergely (Királyrév), Berényi József (Alsószeli), Biró László (Galánta), Forró Krisztián (Nagymácséd), Horváth Zoltán (Tallós), Ervin Chomča (Galánta), Zupko Tamás (Pozsonyvezekény).