A helyileg illetékes országos és regionális politikusok nyilatkozata Jakab Elemér, a Szövetség Országos Tanácsába történt jelölése kapcsán

Kelt Kassán, 2021.XII.30.

A múlttal nem terhelt tagokkal politizáljunk keleten is!

A Szövetség a felvidéki magyar közösség jövője és megmaradása érdekében jött létre. Azzal a reménnyel indultunk el ezen az úton, hogy az egyesülés nem csupán matematikai, hanem minőségi változást hoz majd a korábbi romboló szembenállás helyett.

Örömmel nyugtáztuk, hogy ezt felismerve több vezető szlovákiai magyar politikus háttérbe vonult, és nem terheli megosztó szerepvállalásával a létrejött egységet.

Ezért arra kérjük Jakab Elemér korábbi parlamenti képviselőt, hogy kijelentésével összhangban: ,,Az biztos, hogy képviselő, sőt képviselőjelölt sem akarok lenni, az országos politikában nem szeretnék részt venni” (2021. nov. 23.) - tanúsítson hasonló bölcsességet, és vonuljon vissza a politika élvonalából. Ne vállaljon szerepet annak a pártnak a vezető testületeiben, melynek létrejöttét eleve nem támogatta, és ezen párt színeiben ne törekedjen jelöltségre sem országos, sem megyei szinten.

Tudjuk, hogy a Nagymihályi járásban a Most – Híd platform rendelkezik a múlttal nem terhelt, de a jövőt építő, rátermett tagokkal, akikkel az együttműködés teljes mértékben elfogadható és hasznos közösségünk számára. Ezért, noha tiszteletben tartjuk a Nagymihályi járás Most - Híd platform delegálását, mégis arra kérjük a platform tagjait, valamint az országos vezetőségét, hogy fontolják meg és vonják vissza Jakab Elemér jelölését a Szövetség párt Országos Tanácsában.

Hisszük, hogy ez egy fontos lépés a Szövetség párt sikerre viteléhez, ami közös ügyünk!

A Szövetség Kassai Kerület Tanácsának MKP Platformja: Varga Tibor, Furik Csaba, Major György, Gergely Papp Adrianna és Beke Beáta.

A Szövetség Kassai Kerületi Tanácsának Összefogás Platformja: Kiss Kolos és Nagy György.