Az infrastruktúra fejlesztésének fontosságára, az R7-es gyorsforgalmi út déli régiókon történő folytatására szólította fel a kormányt a Szövetség és az érintett régió több polgármestere. Kérésüknek petícióval is hangot adnak, melyet az említett gyorsforgalmi út Gellénél félbeszakadt szakaszánál indítottak, sajtótájékoztatóval együtt.

A petíció aláírói elégedetlenségüket fejezik ki a déli régiók infrastruktúrájának helyzetével. Az országrészek közötti aránytalanság megmutatkozik az úthálózat és a vasút fejlesztésében is, ami a régió gazdasági lemaradását eredményezi.

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke rámutatott, hogy nem csak az egészségügy és az igazságszolgáltatás területén bánik mostohán a kormány az ország déli és keleti régióival, hanem a közlekedés esetében is. A pártelnök felhívta a figyelmet a megnövekedett teherforgalom miatti megoldatlan problémákra is, valamint a szlovákiai R1-es útnak a magyarországi M1-essel való összekötésének szükségességére is.

A déli régió fejlesztését és az R7-es út folytatását sürgetve a sajtótájékoztatón felszólaltak Horváth Árpád (Gúta), Hájos Zoltán (Dunaszerdahely), Keszegh Béla (Komárom) polgármesterek is, valamennyien saját régióik konkrét helyzetét is ismertették, a petíciót Naszvad és Érsekújvár polgármesterével kiegészülve ők kezdeményezték. Követendő megyei példákat említett Farkas Iván (Muzsla polgármestere, megyei képviselő), hiszen Nyitra és Nagyszombat megye nagy tempóban újítja fel a hatáskörükbe tartozó utakat.

A kezdeményezők 50 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni, és ezzel folytatni majd az infrastruktúra fejlesztéséért folytatott küzdelmet Pozsonyban is. (on/fma)