Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke és az Európai Parlament képviselője Forró Krisztián MKP-elnökhöz írt levelében:

Tisztelt Elnök Úr, kedves Krisztián!

Pár hónappal ezelőtt MKP elnökké választásod alkalmából gratulálhattam neked, ma pedig ismét elismerésemet és örömömet szeretném kifejezni azzal a jó hírrel kapcsolatban, hogy megalakult a közös magyar párt a Felvidéken, amely a Szövetség: Magyarok, Nemzetiségek, Régiók nevet viseli.

Gratulálok az elért egyezséghez és a rád váró újabb pártelnöki feladatok elvégzéséhez jó erőt, egészséget és kitartást kívánok!

A lehető legjobb döntést hozták a szlovákiai magyar pártok azzal, hogy a közös együttműködés útjára léptek, hiszen közös erővel és ügyeinkért egységesen fellépve tudjuk leghatékonyabban szolgálni magyar közösségeinket. Fontosnak tartom, hogy az új alakulat nevében viseli célját, a magyarok, illetve e mellett a többi, velük együtt élő nemzetiség és a déli régiók képviseletét, mert az egy helyen élő emberek sorsa összefonódik, ezért is kell olyan helyi, regionális megoldásokon munkálkodni, most már együttes akarattal, amelyek a magyar közösséget és vele együtt a teljes régiót is előbbre viszik.

Az MKP-t korábban mindig támogatásomról biztosítottam, és ezt a támogatást szeretném most megerősíteni a Szövetség irányába, úgy EP-képviselőként, mint a FUEN elnökeként. Biztos vagyok benne, hogy eddigi kitűnő együttműködésünk az új politikai formáció keretében is tovább fog folytatódni.

2021 egy új kezdet éve lehet mindnyájunknak, kívánom, hogy a most megalakult felvidéki Szövetség az idő múlásával csak erősödjön és hozza el a felvidéki magyarság régóta óhajtott és megérdemelt felemelkedését!

Baráti üdvözlettel,

Vincze Loránt

FUEN elnök
EP-képviselő