Az év kezdetétől fokozatosan nyíltak meg az oltóközpontok az állami, a megyei, a városi és a magán-kórházakban. Nyitra megyében így fokozatosan oltóközpont nyílt Nyitrán, Komáromban, Léván, majd Érsekújvárban, Ipolyságon és Nagytapolcsányban, ahol Covid-vírus ellen beoltják az érdeklődőket (adott korcsoporton belül) és azokat, akik számára fokozottan ajánlatos az oltást.

Ezekkel párhuzamosan az egészségügyi miniszter néhány hete megbízta a 8 megyét, saját hatáskörükben nyissanak oltóközpontokat. Elsőként Besztercebánya megye nyitott oltóközpontokat, majd a sorban Nagyszombat megye következett, ahol megnyíltak az első oltóközpontok. Nyitra megyében is előrehaladott állapotban van a megyei oltóközpontok létesítése.

Kedvező hír a megye déli járásaiban élők számára, hogy Nyitra megye és a kerületi állami orvos megbízásából a Komáromi Általános Kórház fogja létrehozni, majd igazgatni a Nyitra megyei oltóközpontokat. Ami azt jelenti, hogy a már működő oltóközpontok mellett hamarosan új Covid elleni oltóközpontok nyílhatnak meg, akár a megye déli járásaiban található mezővárosokban. A Komáromi Általános Kórház, amellett, hogy komoly múltra visszatekintő járványügyi osztállyal rendelkezik és januártól három oltóállomást tart fenn, kerekeken járó, mozgó oltóközpontot is berendezett. Ezzel is lehetőség nyílik arra, hogy a mezővárosokban és a vidéken mihamarabb lehetőség nyíljon a lakosság széles körű beoltására Covid-vírus ellen.

A Komáromi Általános Kórház igazgatója – amint megfelelő számú vakcina áll majd rendelkezésre – elsőként Párkányba irányítaná a mozgó vakcinaközpontot. Lehetővé téve a város lakosságának és a környékbelieknek, hogy lakhelyükhöz közel oltassák be magukat. Hiszen Párkány fekszik legtávolabb a kórházaktól, a ma már működő oltóközpontoktól. Majd fokozatosan a Nyitra megye déli járásaiban található további mezővárosokba is eljut a mozgó vakcinaközpont.

Azok számára lehet ez kedvező hír, akik be szeretnék oltatni magukat, és eddig nem tudtak vagy nehezen tudtak időpontot rendelni az oltásra. Vagy azok számára, akik arra kényszerültek, hogy távoli kórházban oltassák be magukat. Csupán egy dologra lesz égető szükség: legyen végre megfelelő számú, jó minőségű oltóanyag.

Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, az MKP frakcióvezetője

Címkék: Farkas Iván ,