A szavakat tett követte, ma a galántai Szent Lukács Kórháznak átadták Magyarország kormányának ajándékát, a 10 modern lélegeztetőgépet. Erről a helyszínen Márvány Miklós pozsonyi nagykövet-helyettes és Forró Krisztián MKP-elnök tájékoztatták a nyilvánosságot.

Amikor a koronavírus egyre több áldozatot szed és a helyzet egyre válságosabb, a segítségnyújtás is felértékelődik. A Magyar Közösség Pártja már korábban tájékoztatott arról, hogy Forró Krisztián MKP-elnök mátyusföldiként és Nagyszombat megye képviselőjeként felvette a kapcsolatot a galántai kórház igazgatónőjével és tekintettel a nehéz helyzetre megkérte Magyarország pozsonyi nagykövetét, Pető Tibort, hogy járjon közben a segítségnyújtás ügyében.

A lélegeztetőgépek átadása ma megtörtént. A segítségért köszönetet mondott Alexandra Pavlovičová kórházigazgató, valamint a főnővér is. Az MKP elnöke mellett Biró László megyei és galántai képviselő is ott volt a lélegeztetőgépek átadásán.

Forró Krisztián is megköszönte Magyarország segítségét. Emlékeztetett arra, hogy a galántai kórház Covid-kórházzá vált, így az egész országból érkeznek ide betegek. „Természetesen annak örülnék igazán, ha ezeket a gépeket egyáltalán nem kellene használni. Bízom abban, hogy minél több életet sikerül megmenteni” – mondta az MKP elnöke.

Márvány Miklós pozsonyi nagykövet-helyettes hangsúlyozta a magyar kormány álláspontját, miszerint minden magyar felelős minden magyarért, így ahol lehetőség kínálkozik, segít. „Természetes volt számunkra, hogy amikor az MKP elnöke részéről megkeresés érkezett hozzánk, akkor a kérést haladéktalanul továbbítottuk Budapestre” – mondta, majd arról tájékoztatott, hogy Magyarország kormánya úgy döntött, hogy segít a magyar betegek által is nagy számban érintett régiónak. (on/Felvidék.ma)

Címkék: Forró Krisztián ,