Gratulálunk az RMDSZ és az RMDSZ listáján induló EMSZ parlamenti választási sikeréhez. Az erdélyi, partiumi és bánsági magyarok továbbra is erős és hatékony képviselettel rendelkeznek majd a bukaresti parlament mindkét házában.

A romániai magyar politikai szervezetek múltbéli sérelmeiken felülemelkedve - ismét - megegyezésre jutottak. Ennek a magyar összefogásnak nem csak választási siker lett az eredménye, hanem tettekben megnyilvánuló és egyre erősödő elköteleződés az iránt, hogy a magyar közösség politikai élete a korábbi széttartás helyett tartósan a szoros együttműködés útján haladjon. A mostani választási sikernek így nem csak a romániai magyarokkal fennálló természetes összetartozásunk okán örülünk, hanem külön azért is, mert a magyar együttműködés szükségszerűségének üzenete Pozsonytól egészen Ung-vidékig hallatszik.

Magyar Közösség Pártja

Fotó: Kolozsvár, 2020. december 6. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke sajtótájékoztatót tart az urnazárások után a kolozsvári Iskola Alapítvány székhelyén a romániai parlamenti választások napján, 2020. december 6-án. Az MTI/Kiss Gábor felvétele