A Magyar Közösség Pártja nevében Őry Péter ügyvezető elnök válaszolt Donald Tusk EPP-elnök minapi levelére, amelyben az Európai Néppárt elnöke politikailag és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában. 

Az MKP a március 30-án küldött levelében leszögezte, hogy a mostani időszak semmiképpen sem válhat politikai értékekről, stratégiákról, a Fidesz EPP-n belüli státuszáról vagy éppen a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé. Épp ellenkezőleg, arra van szükség, hogy mindenki a maga területén a lehető legtöbbet tegye meg a járvány elleni küzdelemben és erre a feladatra összpontosítsa energiáit. A mostani időszak éppen annak az ideje, hogy a politikai szövetségesek, kollégák nagyobb bizalmat tanúsítsanak egymás iránt, függetlenül - az egyébként természetes és szükséges – politikai vitáiktól. 

Az MKP arra kérte az EPP vezetését és minden tagpártot, hogy pragmatikus hozzáállást tanúsítva, mindenfajta politikai vitát halasszanak a járvány leküzdése utáni időszakra.

Magyar Közösség Pártja,
Sajtóosztály

Címkék: Őry Péter ,