Felmérte polgármesterei körében a Magyar Közösség Pártja , hogy a járványhelyzet miatt az önkormányzatoknak milyen típusú segítségre lenne szüksége, és miben tud a párt segítő tevékenységet adni, ahhoz, hogy a fokozódó bizonytalanság és várható gazdasági visszaesés ellenére a polgárok biztonsága és megélhetése biztosított legyen. Egyebek mellett erről is tárgyalt az Ügyvivő Testület, mely a parlamenti választások, és a következő tisztújító kongresszus között vezeti a pártot. A testület leszögezte, hogy sajnálatos, de a kialakult helyzetre való tekintettel szükséges volt, hogy a MKP OT ülését és tisztújító kongresszusát a vírusveszély megszűnését követően kerüljön sor.

A helyi önkormányzatok mellett a megyékben is naponta foglalkoznak tagjaink a segítségnyújtással. Pl. Nagyszombat megye magyar pszichológusokat is bevon országos hatókörű lelkisegélyvonal-szolgáltatásába. Ennek megszervezéséhez felajánlottuk segítségünket.

Megvitattuk a járványhelyzet helyi és regionális önkormányzatokra, kis- és középvállalkozókra, mezőgazdászokra  gyakorolt hatását, és a lehetséges kivezető utakat, melyekről a napokban konzultálni szeretnénk partnereinkkel.

Felvettük a kapcsolatot a parlament magyar alelnökével is a kisebbségi kérdések további alakulásáról.

Az Európai Néppártban zajló folyamatok kapcsán a pártvezetés megjegyezte, megengedhetetlen, hogy Donald Tusk, az EPP elnöke a gyűjtőpártot saját lengyelországi politikai játszmái terepeként használja. Erre az MKP levélben is felhívja a pártelnök figyelmét, melyről a napokban külön tájékoztatást adunk.