A Magyar Közösség Pártja Dunaszerdahelyi Járási Elnöksége évértékelő ünnepi ülést tartott a Bősi Városi Művelődési Ház színháztermében. A hétfő esti találkozóra a párt járási és országos elnöke meghívta a helyi szervezetek elnökeit, a polgármestereket, a Csemadok Járási Elnökségének tagjait, az Önkéntes Tűzoltó Testületek vezetőit és természetesen a járási elnökség tagjait, valamint a megválasztott megyei képviselőket.  Fenes Iván járási elnök üdvözlő beszédében hangsúlyozta, az est valódi küldetése a köszönet kifejezése mindazoknak, akik egész éves munkájukkal segítik a párt eredményeit, különös tekintettel a novemberi megyei választások sikerességére. Köszönetet mondott megyei képviselőtársainak, hogy a választási kampány folyamán egy cselekvő csapatként, fegyelmezetten és kitartóan küzdöttek azért, hogy elnyerjék a választók bizalmát. Hangsúlyozta: A kitűzött feladatot a lehető legjobban teljesítettük.  Hiszen a Dunaszerdahelyi járásból mind a nyolc jelöltünk bejutott a Nagyszombat Megyei Önkormányzat képviselő-testületébe.  S ez a maximumot jelenti. Berényi József is köszönetét fejezte ki a támogatásért és a voksokért.  Mint mondta, számára különösen kemény küzdelem volt a mostani megmérettetés az ellene folytatott kíméletlen és durva lejárató kampány miatt.

Menyhárt József, a párt országos elnöke pedig azt emelte ki, a Dunaszerdahelyi járásban elért eredmény megtisztelő a Magyar Közösség Pártjára nézve. Mint mondta, újra olyan pozíciót vívtunk ki a megyében, hogy az MKP frakciója semmilyen fontos döntésnél nem lesz megkerülhető. Sőt ellenkezőleg, döntő befolyása továbbra is megmarad. Így kellő súllyal tudjuk képviselni Nagyszombatban a csallóközi és a mátyusföldi emberek érdekeit. Ami nem kevés, hiszen csaknem 220 ezer, zömmel magyar ajkú lakos képviseletéről van szó. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, vannak még tartalékok a járásban, és szerte az országban ezért minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy a jövő évi  helyhatósági választásokon országos szinten is hozzánk méltó eredményt érhessünk el. Menyhárt köszönetet mondott az elvégzett munkáért és a támogatásért, az advent idejére pedig örömteli ünnepvárást kívánt mindenkinek. 

Az országos és járási elnök, valamint Berényi pohárköszöntője után a résztvevők elénekelték a magyar nemzeti himnuszt. Fenes Iván, az est házigazdája vacsorát adott a meghívottak tiszteletére.

Fodor Dóra, a Csallóköz egyik bősi gyöngyszeme az ünnepvárás hangulatának megfelelő dalokkal kedveskedett a jelenlévőknek. (bi)
 

Címkék: Dunaszerdahely,