A Magyar Közösség Pártja határozottan elutasítja a Kulturális Minisztérium mint államigazgatási szerv közvetlen beavatkozását a megyei választási kampányba. A minisztérium felszólította az MKP választási plakátjait kihelyező reklámcégeket a párt választási plakátjainak eltávolítására, mivel azokon a „megyei választások” kifejezés nincs feltüntetve szlovákul, valamint a szlovák nyelvű szöveg kisebb betűvel szerepel rajtuk. 

Annak meghatározását, hogy kampányunk során választóink támogatását milyen nyelven és külalakkal kérjük, alapvető politikai szabadságjognak tartjuk. Az MKP természetesnek tartja, és a jövőben is ragaszkodni fog hozzá, hogy elsősorban választói anyanyelvén kampányoljon, és plakátjain a magyar nyelvet hangsúlyosabban szerepeltesse. 

Különös aggodalomra ad okot azonban a Kulturális Minisztérium Most-Híd által kinevezett államtitkárának az ügyben játszott szerepe. Rigó Konrád saját korábbi nyilatkozata szerint személyesen hagy jóvá  minden egyes bejelentésre küldött minisztériumi felszólítást. Amennyiben a sajtóban tett ez irányú nyilatkozataiban nem hazudott, felmerül a hatalommal való visszaélés megalapozott  gyanúja, mivel az MKP plakátjait az államnyelvtörvényre hivatkozva a saját minisztériumával távolíttatja el.

A Most-Híd rendkívüli összegeket felemésztő lejárató kampánya – melynek egyetlen célja az MKP-s jelöltek esélyeinek rontása – ezáltal újabb elemmel bővült.  Úgy tűnik, a gátlástalan arroganciájáról megyei kampányában is tanúságot tevő most-hidas kampányfőnök bármilyen eszközt hajlandó bevetni.  

Az MKP ezért felszólítja a Most-Híd pártot, hogy államtitkárát haladéktalanul hívja vissza tisztségéből. Felszólítjuk Bugár Bélát, hogy a kulturális államtitkárnak Rigó Konrád helyett egy olyan személyt javasoljon, aki a magyar nyelv ellen megalkotott államnyelvtörvény módosításában tud eredményeket felmutatni, nem pedig annak politikai ellenfeleivel szembeni alkalmazásában jeleskedik. 

Az MKP sajtóosztálya

Fotók és videó: Ma délelőtt a párkányi körzet képviselőjelöltjei, Farkas Iván, Szigeti László és Bolya Szabolcs tájékoztatták a sajtót
 

https://www.facebook.com/mkp.smk/videos/1965142140179356/