A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége első ízben meghirdeti az „Év vállalkozója verseny”-t. A Szövetség a vállalati megjelenésre, annak fontosságára és módjainak ismertetésére építette idei tevékenységét. Az Év vállalkozója verseny ennek csúcspontját képezi. A verseny célja, hogy ösztönözze a fiatal vállalkozókat saját cégük fejlesztésére, új ötletek megvalósítására, innovatív termékek, szolgáltatások létrehozására.

A verseny kiértékelésekor gazdára lel egy PR megjelenés a vállalkozó által választott szlovákiai gazdasági online felületen, az OTP különdíja, illetve Menyhárt József díja is.

A verseny 5 legeredményesebb vállalkozója kiállítói helyet kap a nemzetközi Egri Junior Expón.

A verseny 15 legeredményesebb vállalkozása mentorprogram keretében kap hasznos tanácsokat, útmutatókat, vállalkozásának fejlesztéséhez, ötleteinek megvalósításához segítik, vezetik a vállalkozókat.

Mi szükséges a jelentkezéshez?

A verseny a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége tagjainak szól, a versenyben viszont részt vehet minden olyan érdeklődő vállalkozó is, aki október 31-ig csatlakozott a Szövetséghez (a regisztráció díjtalan, a http://vallalkozzokosan.sk weboldalon lehetséges).

Az verseny feltételei

Az értékelés I. körében a vállalkozás külső kommunikációs jegyeit értékeljük: weblap minőségét, kommunikációs elemeit, a termékek, szolgáltatások megjelenítését a weboldalon, annak áttekinthetőségét, a cég kommunikációs felületeinek kétnyelvűségét, a vállalati közösségi oldal aktivitását.

Az I. körben szintén várunk egy prezentációs anyagot, amelyben a vállalkozó bemutatja vállalkozása 2017-ben megvalósított új termékét/szolgáltatását, innovációját, olyan tevékenységét, amit a célpiacon, illetve a szakmában kiemelkedőnek tart.

Az I. kör két részében szerzett pontszám alapján juthat be a versenyző a döntőbe, ahol egy legfeljebb 3-5 perces bemutatóban felvázolja cége vízióját, fő hangsúlyként megjeleníti 2018-ra tervezett fejlesztését, új termékét, innovációját, ami eddig nincs ott termékei/szolgáltatásai palettáján.

Értékes lehetőség!

A résztvevő vállalkozások a verseny során is fejlődnek elsősorban a szakmai zsűri visszajelzései és értékelései által, továbbá meghatározzák vállalkozásuk vízióját, küldetését, értékrendjét, amennyiben ez még nem történt meg.

A versenyben nyerhető díjak pedig azt a célt szolgálják, hogy segítsenek megvalósítani a vállalkozások következő szintre lépését, fejlődését.