A gömöri régió hat MKP-s járási szervezete aláírásgyűjtést kezdeményezett az R2-es gyorsforgalmi út Zólyom-Kassa szakaszának megépítéséért. A petíciós bizottság 2017. szeptember 7-én Baktiban jelentette be a petíció elindítását.

A gyorsforgalmi út régóta vitatott és egyre inkább bizonytalanságba merülő megépítése aggodalommal tölti el a környék lakosságát. A Losonc-Kassa szakasz félprofilban való megépítése nem nyújt kielégítő megoldást, csupán átmeneti intézkedést.

„Egy autópályát nem a mának, hanem a holnapnak építünk” – mondta Cziprusz Zolán, az MKP Országos Elnökségének tagja, a petíciós bizottság koordinátora a szerdai sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy legfőbb céljuk és elvárásuk, hogy az R2-es megépítésével beruházók érkezzenek, ami nagy előrelépést jelentene a régió számára. „De nemcsak gazdasági, hanem biztonsági okok miatt is égetően fontos ez a gyorsforgalmi út” – hangsúlyozta. Ezt a helyiek és a Kassa felé, illetve felől erre haladó autósok tudják a leginkább, és a baleseti statisztikák is bizonyítják.

Az érdeklődők, illetve támogatók itt tölthetik le a petíciós ívet. Kitöltve és aláírva elküldhetik Cziprusz Zoltán címére.

A petíciós ív pdf-formátumban itt, word-formátumban pedig itt tölthető le.