A Magyar Közösség pártja gratulál a CDU/CSU pártszövetségnek a tegnapi németországi parlamenti választáson elért eredményhez.

Az Angela Merkel vezette szövetségnek köszönhetően ma Németország gazdasága erős, illetve társadalmi és politikai viszonyai továbbra is stabilak. Másfelől viszont a választók részéről komoly figyelmezetés, hogy a kivételesen jó gazdasági eredmények ellenére a pártszövetség (és a vele együtt kormányzó szociáldemokraták) támogatottsága történelmi mélységbe süllyedt. A migrációellenes Alternative für Deutschland párt és a német liberálisok (FDP) látványos megerősödéséből egyértelmű, hogy a tömeges illegális bevándorlás kérdése Németországban elsődleges fontosságú téma, és vélhetően az is marad.

A Magyar Közösség Pártja bízik abban, hogy Németország a CDU/CSU vezetésével továbbra is a gazdasági siker és a polgári jólét mintaállama marad. Az MKP számít arra is, hogy az európai társadalmak identitása és biztonsága szempontjából létfontosságú migrációs kérdésben Németország a jövőben a V4-ek sajátos érdekeit rugalmasabban kezeli majd, továbbá az Európai Unió közelgő reformja során a "kétsebességes" modell helyett az EU egységére helyezi majd a hangsúlyt.