Nagyudvarnokon hetedik alkalommal rendezték meg a politikai pártok csallóközi focitornáját, melyen idén is négy csapat szerepelt, a kormánykoalíció tagjai, valamint az MKP gárdája. Míg az első három nem igazán vette komolyan politikai szempontból a rendezvényt, és csak regionális politikusokkal képviseltette magát, addig Menyhárt József, az MKP elnöke személyesen vezette a pályára csapatát.

A játék kimondottan színvonalas volt, szinte mind a négy csapat azonos játékerőt képviselt és csak apró különbségek döntöttek a végső sorrendről, ami a Smer diadalát hozta, melynek csapata két győzelem mellett az MKP-val épp csak döntetlent tudott kiharcolni. A második helyre ezúttal a Híd csapata került, amely a Smerrel szemben ugyan veszített, de a másik két gárdát legyőzte. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az MKP csapata állhatott fel, amely az SNS-t könnyűszerrel legyőzte, de a Híddal és a Smerrel ki-ki meccset játszva a döntetlenig jutott. A negyedik helyen pedig pont nélkül az Szlovák Nemzeti Párt csapata végzett.

„Jó kiszakadni néha a hétköznapokból és a politikát a sport nyelvére fordítani, ami sok kellemes tapasztalatot hozott. A pártok fociban sokkal korrektebbek, mint a politikában, itt még érvényesül a fair play. Igazán nagyon jól éreztük magunkat, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy jövőre már a dobogó legfelső fokára állhassunk” – nyilatkozta Menyhárt József, az MKP „szilaj középpályása” és elnöke.

Csonka Ákos

Címkék: Nagyudvarnok,