Az SNS oktatási miniszterének kétségbeesett és botrányos próbálkozása után, amellyel a tárcájánál felszínre tört több százmilliós csalást próbálta kimagyarázni, a koalíciós pártoknak világosan ki kell jelenteniük: Peter Plavčan megbukott, az SNS-nél nincs biztonságban az oktatási minisztérium. Minden nap és perc késlekedés további károkat okoz, egyben a pedagógusok és az igazságos társadalomban bízók szembeköpését jelenti.

A koalíciós pártelnökök nem bújhatnak ki a felelősség alól, minél hamarabb válaszokat kell adniuk a felmerült kérdésekre. Felelős politikus nem azonosulhat Peter Plavčan alibizmusával, ahogy nem felejthetők el a belügyminiszter körüli sorozatos botrányok sem. A jelenlegi kormány minden tagja felelős a kialakult helyzetért.

Még a „kényszerkormány” sem engedheti meg magának, hogy saját választóit és a közvéleményt kizárva, zárt ajtók mögött hozzon meg az emberek életét befolyásoló döntéseket. Csak idő kérdése, hogy kenyértörésre kerüljön sor, az időhúzás vesztesei viszont csak az ország és annak állampolgárai lehetnek.

Itt az ideje, hogy a kormánykoalíció szembenézzen saját alkalmatlanságával, és teret adjon egy új, korrupciótól és politikai botrányoktól mentes kormány felállításának. Ennek előfeltétele, hogy a polgárok a szavazóurnáknál teremtsék meg a jelenlegi kormány alternatíváját.

Magyar Közösség Pártja