Üléseztek Pozsony megye járási MKP-közgyűlései. Augusztus 3-án a pozsonyi, augusztus 8-án pedig a szenci járási közgyűlés választotta meg a 2017. november 4-ei megyei választások MKP-s jelöltjeit.

Mint ismeretes, Pozsony megyében a Magyar Közösség Pártja tagja a hét pártból álló koalíciónak. Bárdos Gyula a Pozsonyi Kerületi Tanács elnökeként vezette a koalíciós tárgyalásokat. Mint mondta: az eddigi sikeres, megbízható és olvasható, korrekt megyei politizálásnak köszönhetően az MKP-t az elsők között szólították meg a koalíció legerősebb pártjai, és ennek köszönhető, hogy az MKP tárgyalóbizottsága, ha gyakran kemény harcok árán is, de 4-ről 6-ra tudta növelni az indítható jelöltek számát.

Pozsonyban az MKP-ból Schwartz Zsuzsanna (Vereknyei körzet) és Matuszny Katalin (Pozsonypüspöki körzet) a jelöltjeink, a Szenci járásban pedig Gujber László, Kenderessy Gábor, Németh Gabriella és Pomichal István indulnak a választásokon. (on)

Az MKP Pozsony megyében a hét pártból álló koalíció tagjaként indul a megyei választásokon. A koalíció  közös elnökjelöltje az SaS-es Juraj Droba.