A Magyar Közösség Pártja fontosnak tartja a Magyarok Kenyere program eszmeiségét és felajánlását, ezért csatlakozzon Ön is e nemes vállaláshoz, legyen részese ennek a nagy jelentőségű programnak! Kérjük, ajánlja fel búzatermésének egy kis részét, hogy együtt segíthessünk a rászoruló gyermekeken!

A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amely magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogat a Kárpát-medencében. A magyarlakta területekről nemzeti összefogással búzagyűjtés folyik a segítőkész adományozóktól, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatja el a rászorulókhoz.

A Felvidéken a búzagyűjtés koordinálást a gazdák körében a Gazda Polgári Társulás, ezen belül Pikáli Róbert irányítja, akinél az adományozók a következő elérhetőségeken jelentkezhetnek: Pikáli Róbert, pikali@bionis.sk, tel: 00421 944 945165

Gyűjtőközpontok: Csallóköz – Gúta (a helyszín a gútai malom, Vasút u. 11 /Železničná 11/   Pikáli Róbert a gyűjtő), Gömör – Fülekpüspöki (a község sportareálja, a gyűjtő Noszkó László polgármester 0908 930 167), Bodrogköz – Ladmóc (a gyűjtő Szabó Tamás gazda 0905 192 258).

A felvidéki búzaösszeöntésre augusztus 4-én kerül sor Gútán, a vízimalomnál. Ezért az adományokat lehetőleg e dátumig kell leadni. A javasolt búzamennyiség lehet 20 kg, vagy annál több.

Idén augusztus 13-án kerül megrendezésre az Összeöntés Ünnepe. A legnagyobb esemény helyszíne Pécs városa lesz, ahol augusztus 20-án a Magyarok Kenyere Ünnep keretében Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Korinek László professzor, a mozgalom elindítója jelenlétében megáldják a megőrölt búzából készült Magyarok Kenyerét.

A támogatást szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján, az Adományozási Nap keretében osztják majd szét a rászorulók között. A felvidéken összegyűjtött búzát a Gútai Malomban őrlik lisztté, amelyet innen osztanak szét a rászorulóknak, beleértve a megadott időpont után beérkező búzaadományokat is.

Böjte Csaba üzenete

„Adja a jó Isten, hogy áldás legyen a szántóvető ember munkáján, hogy e gyönyörű Kárpát-medence minden asztalára jusson bőséges tápláló kenyér!”

Az MKP sajtóosztálya