A Magyar Közösség Pártja helyi szervezetei évzáró jelöltállító taggyűléseinek lezajlása után május 12-én Kőkesziben került sor a párt jelöltállító járási konferenciájára. A kultúrház nagytermében Pixiádes László, a község polgármestere üdvözölte a küldötteket és a vendégeket, köztük Kocur László pártigazgatót.
Megnyitotta és a tanácskozást vezette Régi Anna, az MKP járási alelnöke. A napirendi pontok ismertetése és jóváhagyása, valamint a munkabizottságok megválasztása után Balík László járási elnök számolt be a legutóbbi, tavaly májusban tartott járási konferencia óta eltelt időszak eseményeiről, rendezvényeiről. Beszámolójának elején elmondta, annak ellenére, hogy az MKP részére a 2016-os parlamenti választások sem hozták meg a remélt sikert, nem adhatják fel a reményt. Menni kell tovább, bízni kell magukban, tagjaikban, a magyar közösségben. Mint mondta, „ha nem vesz rajtunk erőt a csüggedés, a kudarcélmény is ösztönzően hathat az emberekre, a közösség aktivitására.“ Ezt bizonyítja az is, fogalmazott az elnök, hogy az elmúlt egy év a korábbi évekhez viszonyítva pergőbb, rendezvényekben gazdagabb volt. Az ősszel esedékes megyei választások margójára egyebek mellett megjegyezte, hogy a megválasztott megyei képviselőjelölteknek valós, teljesíthető programmal kell majd megszólítaniuk a választópolgárokat.

Az elnöki beszámoló után Jámbor László, az MKP megyei képviselője tájékoztatta a küldötteket a Marián Kotleba vezette megyei önkormányzatban uralkodó állapotokról, a képviselők munkáját nehezítő gondokról. Mint rámutatott, ennél fogva a szerényebb eredményeket is bizonyos értelemben már sikernek könyvelhetik el. Kétségtelen, ezek közé tartozik, hogy további hidak épülhetnek az Ipolyon, mégpedig Ipolyvarbón és Ipolyhídvégen is.

A tanácskozás további részében a küldöttek figyelme a megyei képviselőjelöltek bemutatkozására irányult. Elsőként Balík László vázolta azokat a prioritásokat, amelyeket szorgalmazni kíván megválasztása esetén. Aztán Hrubík Béla, majd Korcsok Anikó ismertette elképzeléseit, utolsóként pedig Jámbor László emelkedett szólásra. Ezt követően került sor a négy jelöltből három megválasztására. A Magyar Közösség Pártja a Nagykürtösi járásban egyedül és teljes listával vág neki a megyei megmérettetésnek. A szavazatok összesítése után Jámbor László az első, Balík László a második és Korcsok Anikó a harmadik helyen végzett, Hrubík Béla pedig pót képviselőjelölt.

Kedves színfoltja volt a járási konferenciának, amikor Balík László köszöntötte a házigazdát, Dovicsin Józsefet, az MKP helyi elnökét, aki aznap töltötte be ötvenedik életévét.

 

Címkék: Kőkeszi,