Szülőföldem, a Felvidék címmel fényképkiállítás nyílt Dunaszerdahelyen a  Csaplár Benedek VMK-ban. A tárlat, melynek fővédnöke Menyhárt József MKP-elnök, 2017. május 27-ig tekinthető meg.

A május 4-én, csütörtökön tartott tárlatnyitón átadták a díjakat is. A 2017-es fotópályázat díjazottjai: 1. Horesnyik Ervin: Út a mennybe, 2. Tóth Ferenc: Tardoskedd , 3. Duray Zoltán: A Szepeshelyi Szent Márton-székesegyház, a háttérben Szepes vára c. fényképe lett. A fényképkiállítás szervezője, Karaffa Attila , Dunaszerdahely Város Önkormányzata Kulturális és Nemzetközi Bizottságának elnöke, a fotópályázat ötletgazdája tájékoztatta a kiállítás megnyitójának részvevőit, hogy a szakmai zsűrit Lipcsey György Munkácsy-díjas szobrászművész és Kanovits Gábor fotóművész alkották. A közönségszavazás győztesei: A Felvidék tájai, várai, városai, falvai, templomai c. albumból Török Zoltán: A pincék titka c. fénykép győzött 1000 szavazattal. A Felvidéki emlékhelyek c. albumból Riedl Regina: A tánc öröme c. fényképe került ki győztesen 226 szavazattal, a Felvidéki ünnepségeink, ünnepeink c. albumban Tóth Ferenc Tardoskedd c. fényképe lett a nyertes.

A fotópályázatba 92-en kapcsolódtak be, a dunaszerdahelyi kiállításon mintegy 30 fénykép látható. A legjobb fényképek bekerültek az MKP által kiadott falinaptárba is. A kiállítás megnyitóját Bertók István zongoraművész előadása tette még inkább emlékezetessé. (on)

További fotók fb-oldalunkon, itt.

---

A 2017-es fotópályázat díjazottjai:

  1. Horesnyik Ervin: Út a mennybe c. fényképe
  2. Tóth Ferenc: Tardoskedd c. fényképe
  3. Duray Zoltán: A Szepeshelyi Szent Márton-székesegyház, a háttérben Szepes vára c. fényképe.
he

Horesnyik Ervin: Út a mennybe

 

Tóth Ferenc: Tardoskedd

Tóth Ferenc: Tardoskedd

 

Szepeshelyi Szent Márton-székesegyház a háttérben Szepesvára

Szepeshelyi Szent Márton-székesegyház a háttérben Szepesvára