2017. április 6-án ülésezett az MKP Kassa-járási elnöksége. A találkozón vendégként részt vett: Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja, Menyhárt József, az MKP országos elnöke, Kocur László az MKP pártigazgatója, Zacharias István megyei alelnök, az MKP KT elnöke és Gergely Papp Adrianna, az MKP OE tagja.

Filipko József járási elnök röviden ismertette a kassai helyzetet. A helyi szervezetek évzáró taggyűlései február végével lezárultak. Tagságunk fogy, mivel új tagjaink nem gyarapodnak olyan ütemben, ahogy öregjeinket elveszítjük. A megyei választások vesztesei vagyunk, ugyanis Kassát Pozsonyhoz hasonlóan egy erős jobboldali koalíció segíti, a vidéknek pedig inkább az önálló lista kedvez. A város területén a képviselők számát drasztikusan csökkentették, ami a mi esélyeinket is visszavetette.

Kolár Péter halálával óriási veszteség érte Kassán az MKP-t és a Csemadokot egyaránt. Nem lesz egyszerű feladat a méltó utód megtalálása. Továbbra is szorosan együttműködünk a Csemadokkal és a konzulátussal is.

Menyhárt József, az MKP elnöke arra buzdított bennünket, hogy családi programok szervezésével találjuk meg az utat a 30-40 éves korosztályhoz. A megyei választások előtt fontos feladatunk a köztudatba eljuttatni a megyén elért eredményeket, a megyei választásokra regionális stratégiát kidolgozni, hangsúlyozva egy-egy térség specifikumát.

Címkék: Kassa,