Február 15-én, folytatva az előző héten megkezdett elnöki körutat, Menyhárt József, az MKP elnöke ismét a Komáromi járásba látogatott. A községlátogatásra ismét elkísérte őt Becse Norbert járási elnök és Hutter Mária járási titkár.

Az első megálló Kolozsnéma volt, ahol Szalay Rozália polgármester, az MKP helyi szervezetének elnöke, Beke Pál alpolgármester és Pint Tibor, a helyi nyugdíjas otthon vezetője várta az elnököt. A polgármester asszony részletesen beszámolt a községben végzett munkáról, járási elnökségi tagként pedig a Komáromi járást érintő témákat is érintették.

Csicsón Földes Csaba polgármester fogadta Menyhárt Józsefet. A községi témákon túl megyei képviselői tevékenységéről tájékoztatta az elnököt.

A Gelléri Községi Hivatalban Rácz László polgármester volt a házigazda. A jó hangulatú találkozón a község vezetése során szerzett sokéves gyakorlata alapján a polgármester értékes tapasztalatokat osztott meg Menyhárt Józseffel.

Lakszakállason Bartal András polgármesterrel és Kucsora István alpolgármesterrel, az MKP helyi szervezete elnökével folytatott beszélgetésen a helyi témák mellett az idei megyei választások és országos politikai kérdések is felmerültek.

A körút következő állomása Szilas község volt, ahol Tóth Péter polgármester üdvözölte az elnököt.

Bogyaréten Aradi Mónika polgármesterrel, az MKP helyi szervezetének elnökével egyebek mellett a községben zajló élénk közösségi életről beszélgettek.

Gútán a város polgármestere, Horváth Árpád hivatalában látta vendégül Menyhárt Józsefet. A találkozón jelen volt Samu István önkormányzati képviselő, az MKP országos és járási elnökségi tagja, Gőgh Mihály az MKP helyi frakcióvezetője, Finta Zoltán hivatalvezető, Hajkó Hajnalka, az MKP helyi szervezetének elnökségi tagja, valamint Murányi György, az MKP helyi szervezetének tagja. A nemrég nagy vihart kavart iskola-összevonás mellett a polgármester beszámolt a város által elnyert nagy összegű környezetvédelmi pályázatról is. Megyei képviselői tapasztalataira alapozva Horváth Árpád elmondta: a megyei parlamentben a pártszínekben mandátumot szerezett képviselők képesek érdemi munkát végezni. A független képviselők súlytalanná válnak, elszigetelődnek a szavazások során.

Komáromban az MKP elnökét hivatalában fogadta Stubendek László polgármester. A fő témák közt természetesen a Komáromban tervezett fejlesztések, beruházások szerepeltek, de szó esett a megyei választásokról is. A elnök tájékoztatta a polgármestert, tervei közt szerepel az MKP helyi jelenlétének, és ezáltal társadalmi szerepének erősítése.

Az esti órákban Menyhárt József a járási elnökség tagjaival és a helyi szervezetek elnökeivel találkozott a párt helyi irodájában. A tartalmas beszélgetésen érintették az OT által jóváhagyott alapszabály-módosítást, valamint a helyi szervezet és a járás megyei választásokkal kapcsolatos szerepét.

További képek az FB-oldalunkon tekinthetők meg.